Henrik Skorá - kunstner profilside

Billede af Henrik Skorá

Billedkunstner og arkitekt Henrik Skorá bor på Nordfalster i lille, idylliske Gåbense tæt på skov og strand. Atelieret ligger i hans hjem, og det er her, han arbejder og udstiller sine seneste billeder.

Med inspiration hentet fra de nære omgivelser er malerierne dynamiske, koloristisk stærke og præcise kompositioner i en original abstrakt, ekspressionistisk stil. Desuden fylder musikken og rytmiske forløb meget i mange af billederne, hvor farverne altid er i fokus.

Et besøg i atelieret vil også give et indblik i Henrik Skorás arbejdsproces og et kik på de billeder, der endnu ikke er helt færdige … og så selvfølgelig en snak om det at male, og hvordan det fylder livet med udfordringer og glæde.

Henrik Skorá er endvidere foredragsholder og taler først og fremmest om emner, der hænger sammen med kunst, men også andre ting fx sin egen historie om det at skifte karriere og om at få gjort det, man gerne vil.

Henrik Skorá er endelig jazzpianist og –sanger.

Henrik Skorá's baggrund og uddannelse

Uddannet på Kunstakademiet i København – Kunstakademiets Arkitektskole – Institut for Visuel Kommunikation – afgang 1985.

De følgende 20 år beskæftiget i salg marketing.

2006 Billedkunstner – Eget firma ArtTone

 

2013 – 2014 medejer af det Nykøbing Falster baserede kunstgalleri TROIKA.

Udstillinger i kunstforeninger og gallerier over hele landet.

Udsmykning offentlige institutioner:

Daginstitutionen Troldehaven – Vordingborg

Nykøbing Falster Sogn Kirkekontoret

Retten i Nykøbing Falster

Svanevig Hospice – Bandholm 

Lidt om vćrkerne med Henrik Skorá's egne ord

Når jeg bliver spurgt om, hvorfra jeg får inspiration til at male mine billeder, svarer jeg ofte, at betydningen af inspiration er overdrevet, og at det under ingen omstændigheder er noget man ”får”… det er noget, man skal arbejde sig frem til. 

 

Der er naturligvis et eller andet, der gør, at et maleri kommer til at se ud, som det gør, men hvad det så end er, så skabes det i en proces, der foregår mellem mig og maleriet. Vi er på en måde to om det. Det er mig, der bestemmer det meste. Men værket har en slags selvstændig ”vilje”, der i stor udstrækning præger billedet, enten fordi vi har samarbejdet, eller fordi jeg måske har villet noget andet end billedet. Det er som regel en god ide at samarbejde.

 

Inspirationskilder i bred forstand er dog musikken og naturen. Jeg hører ofte musik, når jeg arbejder, og det, musikken kan med at røre ved følelser og skabe stemninger, kan påvirke og inspirere mig. På sammen måde kan naturen omkring mig starte noget i mig - nogen gange noget ret konkret. Nogen gange ”ser” jeg ligefrem et billede.

 

Men når det er sagt, så er det i processen, når jeg står foran maleriet med pensler og farver, at der rigtig sker noget.  Det at male et billede, der giver et dybt og rigt nuanceret følelsesmæssigt udtryk og måske endda på flere måder giver mening både til sig selv og andre ting, er noget af det mest pirrende og interessante, jeg kan forestille mig.

Mulighed for undervisning hos Henrik Skorá?

Henrik Skorá tilbyder undervisning. Kontakt Henrik Skorá for at hřre mere.

Henrik Skorá's egen hjemmeside

skora.dk