Michael Grønlund - kunstner profilside

Billede af Michael Grønlund

Lidt om mig selv!

Født 26.5.1953 

I min barndom, kom jeg sammen med mine forældre en hel del hos min faster og onkel. Min onkel var den nu afdøde kunstner Knud Hvidberg. Jeg var dybt fascineret af såvel hans billeder som skulpturer. Tiden i hans atelier står stadig lysende klart for mig og jeg er sikker på, at det var de år der lagde kimen til min egen kunstinteresse. 

Michael Grønlund's baggrund og uddannelse

Min baggrund!

Jeg er uddannet som udstillingsdekoratør/skiltemaler og har efterfølgende uddannet mig som grafiker ved Akademiet for Fri og Merkantil Kunst. Tegning ved Otto Frello og Hans Christian Rylander. Siden har jeg arbejdet inden for den grafiske branche som AD'er, rentegner og grafisk designer.

Har siden 2001 arbejdet som fuldtids kunstmaler.

Lidt om værkerne med Michael Grønlund's egne ord

Skrevet om mig! Michael Grønlunds univers Michael har fået tag i den indre fortæller, og med sine dygtige grafiske evner for komposition og fantastiske sans for farver får det billedlige udtryk ikke blot en dybde, men også en rummelighed, der nærmest springer ud af billedet og inklinerer til dans. At beskrive farverne i Michaels billeder er nærmest umuligt - hvordan beskriver man en ren farve, man ikke anede eksistensen af før nu? En forvandling er ved at ske. Historier og fortællinger om mennesker og eksistentielle spørgsmål kommer frem, og Michaels kunstneriske udtryk træder i karakter. Fortællingerne fra det indre univers, det ubevidste, stod før lidt lurende, måske genert og afventende. Spørgsmålene indkredses nu i en søgen efter, hvad der sker, når mennesket udsættes for forandring. Hvad sker der, når Skovfolket kommer til en lysning, der ikke tidligere har været der?  Tidligere lod de søgende fortællinger sig måske ikke lokke helt frem, de gemte sig i den dybere skov i Michaels underbevidsthed. Farverne og de grafiske kompositioner sættes nu sammen og brager løs som i et sanseløst berusende musikstykke, der følger Skovfolket på vej ind på scenen og lader dem komme til os. Skovfolket gemmer sig ikke mere i de dybere lag i billederne, men træder i karakter og kommer nu frem og fortæller deres fantastiske historier og eventyr. Michael er ved at få tag i det indre eventyr, der har luret og ventet på at blive ført frem af hans hånd, ført i et brus af farveglæde og fortællelyst. Skovfolkets eventyr vil fortælles nu.  Michael har sandelig noget på hjertet og pirrer den indre barnlige forventnings glæde efter at se mere til fortællingerne, der kommer fra hans billedlige udtryksform.  

Velkommen til Michael Grønlunds univers, der er i fuldt flor. Velkommen til eventyret! Gitte Plambeck.

 

 

Mulighed for undervisning hos Michael Grønlund?

Michael Grønlund tilbyder undervisning. Kontakt Michael Grønlund for at høre mere.

Michael Grønlund's egen hjemmeside

www.mgart.dk

Kunstnere i samme kategori

Medlem siden 20-02-2007