Søg kunstnere


Vis med profilbillede

Nyeste kunstnere

Seneste kunstartikler

Svanernes sanselighed  

Charlotte er en pige med en evne til at fordybe sig i sit arbejde med de smukke oliemalerier af fugle, blomster og naturen i sin renhed og sårbarhed. Læs her hvordan processen egentlig er fra idé til færdigt maleri, når billedkunstneren går i gang. 

Koloristisk velfungerende og frisk sansede kompositioner - Tom Jørgensen, Informations kunstskribent om Charlottes malerier

"farverne får lov til at fortælle sin historie og udspille sit drama på lærredet" - citat Charlotte Fosmark Bonde

Et liv med billedkunst

Charlotte er læreruddannet med billedkunst som linjefag og har i en årrække været tilknyttet Struer Billledskole, hvor hun har taget adskillige kurser i tegning, maleri, skulptur og grafik. Charlotte har desuden gået på Århus Kunstakademi, hvor hun er blevet undervist i tegning og maleri. I de seneste år har hun dog fulgt flere kurser på Ærø Kunsthøjskole.

  

Første Tegneoplevelse med dyr

"Min første tegneoplevelse med dyr var for år tilbage, da jeg med mit tegnehold skulle ud og tegne gæs. Da oplevede jeg en stor glæde og fascination  ved at tegne dem. Siden har jeg ofte tegnet heste, køer, høns, struds, gæs m.m i det fri. Dyr virker stærke og frie. Hvert et dyr har sit udtryk, sine særlige kendetegn, og det er det der fascinerer mig", fortæller Charlotte.

Fra idé til færdigt maleri

Hvis man går tæt ind på livet af forskellige kunstnere, så har de mange idéer, men hvordan processen er fra idé til færdigt maleri kan godt være svær at besskrive. Her giver Charlotte Bonde Fosmark sit bud på denne spændende proces:

"Jeg går ofte med en idè hovedet og støder så pludselig på et motiv i form af fotos jeg selv tager eller finder i medierne. Dernæst bearbejder jeg billedet ved beskæring, overheads og laver skitser af motivet. På den måde får jeg billedet helt ind  ”under huden”; Får en stærkere fornemmelse af hvordan dette dyr nu egentlig ser ud. Når jeg så har slået billedet op på lærred enten via overhead eller i frihånd, starter en mere spontant arbejdsproces. Jeg arbejder meget intuitiv. Undgår at tænke for meget over hvilke farver jeg nu skal vælge til dette og hint. Som jeg skriver på min hjemmeside  - farverne får lov til at fortælle sin historie og udspille sit drama på lærredet"              

Olie - et langsomt medie - en god proces

 Billedkunstnere vælger ofte enten olie eller akryl. Hvis m an ikke har så meget forstand på forskellige slags maling, kan man spørge sig selv, om det egentlig betyder noget. Men, der er en stor forskel. Charlotte maler med olie og fortæller her hvorfor:

"Jeg maler overvejende med olie, da det klart giver den smukkeste stoflighed i billedet. Oliemalingen  er et ”langsommere” medie end akrylmaling, hvilket tvinger mig til at tøve lidt i processen når ideerne står i kø for at komme ud. På den måde når jeg at fundere lidt over arbejdet og forholde mig til næste skridt"

Et forår med arbejdsro 

Charlotte forsøger at male jævnligt…."det er jo ”learning by doing”, som hun siger. Hvert år tager hun nogle uger til Ærø Kunsthøjskole, for at få en gang koncentreret input, både i teori og praksis.

Hun har et ønske om at komme til at udstille på kunstnernes sommerudstilling i Tistrup, men har pt ikke planer om at sende værker ind. Charlotte håber på noget mere arbejdsro, som gerne skulle komme i dette forår.

Vil du se flere af Charlottes værker, så klik dig ind på:

http://charlottefosmark.dk

Login her

Kan du ikke logge ind? Opret gratis kunstnerprofil

Få det gratis nyhedsbrev