Søg kunstnere


Vis med profilbillede

Nyeste kunstnere

Seneste kunstartikler

Som taget ud af himlen - om kunstneren Elin Engelsen  

Elin Engelsen er inspireret af alt fra skagen malerne til Odd Nerdrums malerier. Desuden synes hun at det Astris Krogh laver er vildt fedt - originalt, og så er hun kvinde og helt i top!

 Elin Engelsen er uddannnet grafiker. Kalder sig selv autodidakt maler, men har deltaget i 3 semestre på Århus kunstakademi ved Hanne Munk

 I øjeblikket udstiller Elin Engelsen hos "City vest art gallery" og hos "silkeborg kunstnerhus. Elin mener, at det handler om at få tingene ud til folk og er ikke nogen samler. Hun er desuden inviteret med til Silkeborgudstillingen, som løber af stablen til påske.

Om sin arbejdsgang fra start til slut fortæller hun: " billedet dukker op i min fantasi, som regel fikst og ferdigt. Derefter fotograferer jeg model efter mit hoved. Overfører foto til lærret tit med overhead, og kan hermed bestemme forhold og størrelse og springe skidse delen over. undervejs skal der tit lidt detaliestudie til med blyant. Jeg maler med olie, da man kan arbejde længere uden at det tørrer mellem hænderne på en. farvene kan trækkes, og bliver det noget kludder kan man jo altid tørre det hele af og starte forfra.. det sker tit.."

   

3 Hurtige til Elin Engelsen 

Bedste feedback?

Når folk stopper op og jeg kan se det rører ved noget..det er altid fedt.

Hvordan mener du at en kunstner kan udvikle sig?

Lyt til kvalificeret kritik, kill your darlings!

Hvad er kunst for dig?

Noget der rører ens hjerte.. noget der flytter ens begreber.

Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen udtaler om Eling Engelsens værker:

 Jordisk lethed og himmelsk tyngde

Ved første øjekast er Elin Engelsen en klassisk naturalistisk maler. Man skal imidlertid ikke have set ret længe på hendes billeder for at konstatere, at hun er mere end det.

Alene farveskalaen med den afdæmpede palet af blågrønne og grå nuancer gør malerierne til noget andet og mere end fotografiske gengivelser. Den bringer motiverne ud af deres vante sammenhæng ind i noget magisk, noget uvirkeligt eller, for at bruge en anden formulering, noget overvirkeligt. Man kender en sådan begrænset palet fra Rembrandt og i en nyere dansk sammenhæng fra Peter Martensen. For Elin Engelsens vedkommende desuden fra nordiske 1890´er-kunstnere som Ellen Thesleff, Kitty Kielland, Eilif Peterssen og vores egen Vilhelm Hammershøi.


Hvis det er stemningsmalerier, er der absolut tale om stemningsmalerier med lige dele krop og ånd, æterisk lethed og jordisk, nøgtern tyngde.

Besøg også den dygtige malers hjemmeside på:

Hjemmesideadresse: www.elinengelsen.dk

Login her

Kan du ikke logge ind? Opret gratis kunstnerprofil

Få det gratis nyhedsbrev