Søg kunstnere


Vis med profilbillede

Nyeste kunstnere

Seneste kunstartikler

Galleri X - et anderledes galleri

 Galleri X ligger i Rungsted ca. 25 km nord for København. I denne hyggelige by ligger Galleri X. Et Galleri med albuer og en udfarenhed, som andre gallerier burde misunde....

Da jeg selv er opvokset i Rungsted og har familie i byen, har jeg besøgt stedet flere gange, og har netop fået et lille interview med indehaver Tomas Toft, som siden 1992 har drevet denne kunst-perle.

  

Value for the money


 Efter at have arbejdet med investeringskunst i 80érne savnede Tomas et sted, hvor man købte kunst med hjertet og ikke udelukkende for investeringens skyld. Derfor åbnede Galleri X i 1992.

De kunstnere som findes i Galleri X er dygtige, veletableret kunstnere, som alle har en interessant historie at fortælle, og hvor kvaliteten og prisen hænger sammen. Samtidig er Galleri X konstant på udkig efter nye og talentfulde kunstnere, hvilket betyder at du altid finder et spændende mix af erfarne og ”grønne” kunstnere i galleriet.

Thomas fortæller videre om konceptet: " På de nogle gallerier, er det normal kotume, at man venter på at interesserede kunstelskere slår et smut forbi. Men hos Galleri X laver vi opsøgende salg og har en lidt anderledes indgangsvinkel til tingene.  "Value for the money", er nok vores slogan, siger Thomas, for det er vigtigt for os, at folk får noget for pengene!

Events & Provokunst

 Galleri X er i høj grad et anderledes galleri, som bl.a. laver forskellige events  - f.eks. arrangementer med tapas, vinsmagning, kunstforedrag og super god mad. Og da Tomas selv har rejst meget i Bordeux, sælger galleriet også lækre vine. Sideløbende bruges galleriet også til sæsonbestemte aktiviteter, som f.eks. blomsterbinding, chokolade- og ostesmagning, alt sammen i omgivelser med fantastisk kunst

"Det er altid kunsten der er i centrum, men der er en ekstra dimension med"´, siger Tomas.  Af events kan bl.a. nævnes en super syret event med maleren Christian Tangø og Stripper-Simone og en anden event med samme kunstner, hvor det var Troels Trier, der optrådte. Da Tomas nævner denne lidt provokerende indgangsvinkel til kunst, spørger jeg om han selv er til provo-kunst? "Ja, rent personligt er jeg nok, men det er ikke kun det vi repræsenterer i galleriet, vi har ry for at være et galleri med stor bredde." Og når man spørger lidt til fremtiden, siger Tomas at han har nogle virkelig spændende ting på tapetet. Så spændende at de stadige er hemmelige....

Folk og kunstforeninger der er vant til at besøge mange forskellige gallerier udtaler om Galleri X: " Sjældent ser vi sådan en bred smag, samt god en kvalitet"

 

Se mere på: www.gallerix.dk

(Artikel skrevet af Kicki Jørck - billeder venligst udlånt af Galleri X og repræsenterer kunstnerne: Ole Tonsgaard, Jens Galschiøt Christophersen og Christian Tangø)


Portræt af Tomas Toft, som fik 16 af disse malerier af Christian Tangø, da han blev skilt.....visitkort af en anden dimension må man sige. 

Login her

Kan du ikke logge ind? Opret gratis kunstnerprofil

Få det gratis nyhedsbrev