Søg kunstnere


Vis med profilbillede

Nyeste kunstnere

Seneste kunstartikler


Dyrenes silhuetter

Jane Andersen har atelier på Kulturspinderiet i Silkeborg og er autodidakt billedkunstner. Jane er inspireret af boligverdenens farver og trends og det er ikke så mærkeligt, da Jane til dagligt arbejder som boligstylist og har gode erfaringer at trække på. Janes unikke malerier med silhuetter af dyr er spændende at beskue og smukke i deres mange nuancer. Læs her hvordan hun arbejder med sine værker.

  Hun bruger lang tid på sine abstrakte baggrunde og fortæller her hvordan hun kombinere de flotte baggrunde med de sorte silhuetter af dyr:

"Baggrunden er den mest krævende del af mine malerier, det kan tage flere dage at få baggrunden på plads. Og det kræver stor koncentration ellers ”dør” den. Det er vigtigt at der er lys og liv i baggrunden".

Hvad angår dyrene, er Jane glad for sorte silhuetter, og synes at dyrene er en blød kontrast til det egentlig lidt hårde omrids. Hun synes om dyrenes smukke profiler, og synes at de gør malerierne mere levende, end hvis det havde været huse eller andre materielle ting.

Maler du med akryl eller olie – hvorfor det valg?

"Akryl, fordi jeg bruger rigitg meget vand når jeg maler baggrunden. Og så passer akryl perfekt til mit temperment !"  

Er der en kunstner, som du beundrer? Hvorfor?

"Jeg er ret vild med Katrine Kaul. Hun er dygtig med farverne og indfører noget lækkert serigrafi i hendes værker. Og så er jeg ret vild med Hans Christian Thomsen, lækker streg. Det er vist mine favoritter lige pt."

Har du udviklet dig gennem tiden – hvordan?

"Jeg har udviklet mig meget de sidste par år. Grundet min entusiasme og min iver efter at nå mine mål. Er meget opmærksom på hvad der sker omkring mig hele tiden og er opdateret vedrørende tidens trends og tendenser. Det sidste afspejles en del i mine værker. Jeg tager desuden løbende kurser i både maleri, grafik og it."

Har du et mål om at komme til at udstille et specielt sted i fremtiden?

"Jeg kunne godt tænke mig at udstille på Gallerier b.la. City Vest Art Galleri".

Hvad er kunst for dig?

"Æstetik, følelser, udtryk, fornemmelser, opdagelse, kultur og fornøjelse. Og ikke mindst mig selv".

Vil du se flere af Janes malerier, kan du klikke på: www.janeandersen.dk

Login her

Kan du ikke logge ind? Opret gratis kunstnerprofil

Få det gratis nyhedsbrev