Søg kunstnere


Vis med profilbillede

Nyeste kunstnere

Seneste kunstartikler

Koffmanns Glade farver og fede elementer.. 


Bettina Kofmann er uddannet grafisk designer fra Danmarks Designskole. Hun bor på Frederiksberg og maler de dejligste billeder fuld af naivisme, glade farver og fede elementer. 

 Hun bruger mange teknikker, når hun arbejder, f.eks. collage, elementer hun har fundet på gaden,byggepladsen eller i genbrugsbutikker. Lige fra kagepapir fra Chinatown til laksefarvet brysterholder fra mormors tid. Derudover syr hun ofte ting på sine lærreder, Og så er hun vild med at lave god gammeldags grafik på kobberplader og blande dem med teknologiske medier.

"Mine malerier, udvikler og ændre sig undervejs. Som regel bygger og starter jeg op på en ide eller et tema", siger Bettina Kofmann om sin arbejdsgang. Da jeg spørger hende om forklaringen på brudstykkerne af mange forskellige ting  i hendes malerier, fortæller hun:

"Jeg har en gang lavet en serie malerier over minder/erindringer, hvor jeg brugte renserimærker – små blå stofmærker med tal på som baggrunde" En anden historie lyder sådan her: "Eller jeg var i Zoo ( der er ofte dyr i mine billeder), hvor elefanten var blevet fuld af at spise gærdet hø og det inspirerede mig til at male et billede af den fulde elefant der lænede sig op af et hus, da den var døddrukken"
Og så kan jeg godt li´og sy ting på lærredet.

Over sommeren udstillede Bettina Kofmann nogle af sine malerier i Frankrig. Hun blev inviteret af Fie, der er ejer af Kaffeslottet i Gudhjem på Bornholm og som nu har overtaget Kai Lindemanns aterlie og startet galleri Vence.

Spændende tiltag hun har været med i?
Designdommer i Syracuse i USA.
Studieopkold i New York på School of Visual arts.

Kunstner der inspirerer hende?
Tapiers – han er rå og hans billeder og grafik er stærke, enkle og giver et kraftigt signal.

Hvad er kunst for Bettina Kofmann?
Det er opladning, meditation, frustration, glæde. Smil og tåre....

Hjemmesideadresse:
www.bettinakofmann.dk

(af Kicki Jørck)

Login her

Kan du ikke logge ind? Opret gratis kunstnerprofil

Få det gratis nyhedsbrev