Søg kunstnere


Vis med profilbillede

Nyeste kunstnere

Seneste kunstartikler

Hele Paletten - Interview med Trine Thykjær 

En iværksætter med ben i næsen, gå-på-mod, flair for tidens tendenser og måde at handle på og som samtidig har begge fødder plantet i den jyske muld. Trine Thykjær har været grafisk designer i 18 år, men besluttede sig for at lave et netbutik og gallerivirksomhed, som sælger maleri, glas, keramik, brugskunst og sågar møbler af Verner Panton. Hør Trines historie, visioner og vejen frem mod noget nyt.... 

Skifter spor

"Jeg har længe haft en drøm om at lave en forretning, der forhandlede kunsthåndværk og billedkunst og som tilbyder unikaer, man ikke finder lige rundt om hjørnet." Trine Thykjær, indehaver af Netbutik, samt gallerivirksomheden www.Palette.dk

 Efter mange år i reklamebranchen, var Trine bl.a. med til at markedsføre kunstmessen i Odense Congress Center, hvor hun mødte mange spændende kunstnere, som gjorde hende mere og mere interesseret i kunstens verden. Trine arbejder selv med glas og metal. "Jeg har længe haft en drøm i maven om at lave en forretning, der forhandlede kunsthåndværk og billedkunst og som tilbyder unikaer, man ikke finder lige rundt om hjørnet", fortæller Trine Thykjær. "Og en dag besluttede jeg mig for at udleve min drøm, og gik i gang med at forme konceptet for ca. et år siden."

Om Konceptet

Om Konceptet fortæller Trine: "Palette er en virksomhed med et  anderledes kreativt idégrundlag, der på mange måder matcher tidens tendenser, både hvad angår kreativt indhold og salgsadfærd.
Idéen var at etablere en bred ”Palette” af kunst, kunsthåndværk og gaveidéer til virksomheder og private. Der er tale om unika-kunst på et eksklusivt niveau, der absolut går i modsat retning af masseproducerede produkter.Det er min filosofi at flere og flere prioriterer smukke produkter af høj kvalitet til boligen. Palette.dk vil således blive en anderledes hjemmeside, hvor inspiration og nye idéer er det bærende. Det skal være let at finde tingene og selvfølgelig let at købe det via E-handel.
Der er rig mulighed for at finde inspiration for både kunstforeninger, virksomheder og private."

Research og kunstmesser

"Med de oplysninger jeg har nu og med de mange spændende kunstnere jeg allerede har kendskab til, bliver det kun spændende og jeg kan udvikle Palette til en forretning, der følger tiden og udviklingen. Også indenfor kunst."

Der har ligget et stort research-arbejde bag, med de værker Trine repræsenterer og det er både valgt ud fra hendes egen smag samt hvad hun tror på.

"Som navnet ”Palette” antyder, har jeg en bred palet af mange kunstformer lige fra Oliemalerier og akryl og akryl/mix på lærred til Raku-keramik, porcelæn, glas, smykker og kobber og jeg ved der kommer flere til", fortæller Trine


"Jeg er jo helt ny og det er en løbende proces. Jeg har lige deltaget med stande på 3 messer, hvor jeg fik lært rigtigt meget. De bedste oplysninger får man iblandt køberne og det er bestemt ikke uvæsentligt at lave undersøgelser og teste markedet hele tiden", siger Trine Thykjær.

"Jeg har deltaget på flere kunstmesser og fik en fantastisk feedback. Publikum tog rigtigt godt imod Palette. Jeg kan se på statistikken på www.palette.dk at der på nuværende tidspunkt er utroligt mange besøg og de besøgende er meget rundt på sitet. Der er da også flere og flere der handler. Det har været rigtig god markedsføring at deltage på messer. Jeg har også planlagt at deltage på messer de kommende år...."

 Hjertebørn og nye lokaler

Lige nu er Trine Thykjær i gang med at finde lokaler, der kommer lidt tættere på publikum. Der er mange der ringer og gerne vil se nærmere på noget de har set på nettet, så behovet for mere synlighed er større end først antaget.

 Udover kunst og unika er Trine også i gang med at udvikle en sideløbende forretning dels på nettet, men også som fysisk forretning, der forhandler Verner Panton designs. Det er en idé der har taget form i samarbejde med min far Lars Thykjær. Det handler om et større projekt i samarbejde med Hjerteforeningens Børneklub, der i de kommende år ønsker at indsamle penge til fordel for familier med hjertesyge børn. Det er et konkret projekt, hvor Verner Pantons produkter spiller en meget stor rolle. Dette bakkes op af Marianne Panton, der som Palette er meget glad for at kunne støtte Hjerteforeningens Børneklub.

Hvad er kunst for dig?

"Jeg syntes kunst er mange ting og ved, hvad der er min stil, når jeg ser det"

Kunst for mig er nytænkning, det originale og lidt skæve. Som jeg ser det er der en fin balance mellem en flot dekoration og kunst. Kunst må meget gerne indeholde et streif af provokation, noget der får én til lige at stoppe op og lade fantasien løbe", fortæller Trine Thykjær. 
"Der findes en lang række fantastisk skabende og kreative mennesker. Det være sig lige fra de højest udannede til dem der nyder at fordybe sig der hjemme i fritiden. Jeg syntes kunst er mange ting og ved, hvad der er min stil, når jeg ser det."

Citat af Verner Panton:
”Såkaldt god smag er tillært og derfor tit en fare for ens egen kreativitet”

Se mere på: www.Palette.dk

(Artiklen skrevet af Kicki Jørck. Billederne er venligst udlånt af Palette.dk og repræsenterer kunstnerne: Karen Nyholm, Anne Mette Jensen og Verner Panton)

Login her

Kan du ikke logge ind? Opret gratis kunstnerprofil

Få det gratis nyhedsbrev