Søg kunstnere


Vis med profilbillede

Nyeste kunstnere

Seneste kunstartikler

Skulpturer af havet  

Mette Gregersen er 33 år og bosat i Toustrup mark. Hun fortæller her om sin læretid som keramiker, som bl.a. foregik i England og Frankrig og om hendes smukke skulpturer inspireret af bølgerne på havet.

 Hvad er din baggrund/uddannelse?
Som helt ung var jeg i lære som pottemager ved Hummel Keramik i Røgen, og derfra flyttede jeg til Frankrig og arbejdede videre med pottemager faget. Det førte til mere arbejde hos en keramiker i England og endelig blev jeg selv uddannet som keramiker i London. (BA(Hons)Ceramics-Camberwell College of Arts)

Udover det har jeg har altid malet og haft interesse i mennesket og derfor har jeg taget en videregående efteruddannelse som kunst psykoterapeut. (Post Graduate Diploma in Art Psychotherapy-Sheffield University) 

Hvilke materialer arbejder du med?
Jeg arbejder både med stentøj og lertøj, alt efter det jeg laver og især hvilket humør jeg er i. For mig er stentøjet hårdt og kan blive smidt rundt med, bygges op igen og beabejdes. Det er meget fleksibelt.. Lertøjet er mere blødt og kan drejes og formes på en mere kærlig måde.

 

 Fortæl om én af dine bølgeskulpturer? Bølgen opstod i Norge da jeg boede lige ved havet. Jeg blev dybt inspireret af bølgens bevægelse, både som stilstand og som vildt oprør men også som den metafor den stod for. Jeg dragede parallel mellem bølgens og min vej. Selve opbyggelsen af bølgen blev fascinerende da jeg brugte brandbart materiale til at bygge den op og som kun efterlod det mønstre som en gang bestod af. Som en oplevelse der bliver brændt væk og kun efterlader mindet.

  Hvad er den bedste feedback du nogensinde har fået?
Det bedste vil altid være da Storm (min lille dreng) sagde for første gang med store øjne; det er godt nok flot hvad du laver. Men det er da altid fedt når folk kan lide hvad du laver og endnu bedre når de endda har lyst til at købe det.  

Hvor har du udstillet før?
Jeg har udstillet meget bredt i både ind og udland, og regner med at fortsætte i samme stil, men skulle det ende med et solo show på Louisiana vil det også være ok.

  Spændende tiltag du har været med i?
Mens jeg boede i England var jeg med i en eksperimenterende kunst installations uge. Det foregik midt inde i en kæmpe skov (Grizedale Forrest). Der var kunstnere fra hele landet der mødtes og lavede improviseret kunst både nat og dag. Det var vildt sjovt og totalt surrealistisk.

Vi brugte meget tid til vores egen kunst men også tid til at besøge andres ”rum” i skoven, alt stod frit for. Der var blandt andet folk som lavede performance, skulptur, musik fra træerne, lysshows, fortælling osv.

 Jeg lavede en slags Mandela man kunne følge på jorden i spiral gang og træerne var forbundet med snore i forskellige former og farver. Selve oplevelsen foregik i skumringen og dermed blev der fokuseret på det luftrum man normalt ikke ser og der opstod en følelse af kanalisering, (eller det var i hvert fald meningen).

Er der en kunstner på verdensplan som har inspireret dig?
Der er enormt mange kunstnere som er inspirerende, så som; Anselm Kiefer, Andy Goldsworthy, Gary Wornell, Louise Bourgeois og Cornelia Parker. Men som kunstnerisk karisma synes jeg at Tracy Emin har noget helt specielt. Jeg kan enormt godt lide den måde hun bruger sig selv og sit liv i hendes kunst. Hun er hudløs ærlig, grænsende til det groteske.   

Hvad er kunst for dig?
Kunst er en tanke som jeg ikke kan sætte ord på.    

Vil du se flere af Mette Gregersens ting, kan du klikke dig ind på www.mg-artgallery.dk

Login her

Kan du ikke logge ind? Opret gratis kunstnerprofil

Få det gratis nyhedsbrev