Søg kunstnere


Vis med profilbillede

Nyeste kunstnere

Seneste kunstartikler

 Vejle kunstforening - 75 år med kunst

I 1932 startede Vejle Kunstforening og det var primært med øje for at skaffe Københavnske kunstnere til byen. Den blev startet af en tandlæge, en farver, en købmand, en sagfører og en øjenlæge. Idag - 75 år senere - bliver nogle af de gamle traditioner stadig holdt i hævd, men idag er det ofte lokale kunstnere, som viser værker i Kunstbrænderiet, som Vejle kunstforening bruger som udstillingssted.

Historie fra 30´erne 

 I 30´erne blev der indgået en aftale mellem Vejle kunstforening og Vejle kunstmuseum, som gjorede at kunstforeningen fik lov til at afholde 2 udstillinger årligt på museet. Nogle af museum-udvalgets medlemmer mente enddog at kunstnerne skulle betale "forlystelsesafgift", ligesom danserestauranter og lignende etablissementer,men det forslag blev heldigvis aldrig ført ud i livet. Dog blev det påpegede at kunstnerne skulle have udstillet 3 gange på en af de censurerede udstillinger. Selvom Vejle kunstforening idag er uafhængig af museet, holder de stort set dette krav ved lige, når kunstnere ønsker at udstille på stedet.

Kunstbrænderiet - Brændevin og kunst?

 I dag benytter Vejle Kunstforening Kunstbrænderiet i Vejle som  udstillingssted, selvom de har et godt samarbejde med Vejle Kunstmuseum. Kunstbrænderiet; Det lyder måske lidt underligt, men navnet er nu ikke så mærkeligt igen. Huset blev brugt som det gamle brændevinsbrænderi i Vejle. Huset ligger centralt i det gamle middelaldervejle, som ligger ved siden af den lange gågade.På grund af nødvendigheden af destillationsapparater er der nogle steder 6 m til loftet, hvilket gør det fantastisk rummeligt. Sammen med de gamle vinduesrammer af støbejern, samt de hvidkalkede mure bliver stedet et rustik og dejligt sted at beskue de forskellige udstillinger, som huset tilbyder året igennem.

Besøg fra Færøerne

I øjeblikket - fra 24. februar - 15. april -  har Vejle kunstforening "besøg" af 15 færringer. Udstillingen bliver faktisk vist hele 3 steder på en gang i samme by! Ja, det vil sige, at man har delt kunstnerne op, så man både kan se færøsk kunst på: Vejle kunstmuseum, Kunstforeningen for ansatte i Vejle kommune og selvfølgelig også på Kunstbrænderiet, som styres af Vejle kunstforening.

Klik på dette link for at se mere om de 3 parallel udstillinger:

http://www.kunstbraenderiet.dk/idd153.asp

Årets kunstner - Karen Ozmec

 Vejle kunstforening har valgt en meget spændende kunstner, som interesserer sig for emnerne: Bioteknologi og bioetik. Hendes pensler er til dels blevet skiftet ud med mus og  printer. Hun manipulerer billeder og bruger digital print til at overføre dem på frosted akrylplader, som henleder tankerne på lægeverdenen og det sterile rum.

Se mere om Vejle kunstforening og kunstbrænderiet på:

www.kunstbraenderiet.dk

Stor tak til formand for Vejle kunstforening Leif Carlsen, som var behjælpelig med at svare på spørgsmål.

(artikel skrevet af Kicki Jørck)

Login her

Kan du ikke logge ind? Opret gratis kunstnerprofil

Få det gratis nyhedsbrev